သူငယ္ခ်င္းတုိ႔ေရ မဂၤလာပါဗ်ာ...

မဂၤလာပါ...ျမန္မာဆုိဒ္မ်ားမွသတင္းႏွင့္ကဗ်ာမ်ားကုိျပန္လည္ေဖာ္ျပထာေသာက်ေနာ္ရဲ့ဆုိဒ္ေလးကုိအားေပးၾကတဲ့မိတ္ေဆြအေပါင္းအားလုံးကုုိအထူးေက်းဇူးတင္ပါတယ္...ခြင့္မေတာင္ဘဲတင္ထားေသာဤကဗ်ာပုိင္ရွင္ဆရာၾကီးမ်ားကုိလဲအထူးေက်းဇူးတင္ရွိပါတယ္ ဆုိဒ္ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားမွျပန္လည္မွ်ေဝထားပါတယ္... ""

MOUSE

ၾကိဳဆုိပါ၏

top up


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ေရႊ ျမန္မာတုိ႔

အမ်ိဳးကုိထိိမခ်ိ႕ေအာင္နာလုိ႔ဒီဆုိဒ္ေပၚမွာဘာသာေရးနဲႏုိင္ငံရဲ႕အေၾကာင္ရာေတြပါလာတဲ့အတြက္သူငယ္ခ်င္းဘေလာ့မိတ္ေဆြမ်ားအားအထူးေတာင္ပန္လုိက္ပါတယ္ ႏုိင္ငံ။ဘာသာ၊သာသနာနဲ႔ လူမ်ိဳးကုိခ်စ္ေသာ... "ေမာင္ရဲဝင္းႏုိင္"

မင္းေက်နက္ဖုိ႔

မင္းကလုိလားေတာ့လည္း ငါ............ ဘာမ်ားတတ္ႏုိင္မွာတဲ့လဲ အခ်စ္ရယ္ ငါ့တစ္ကုိလုံး ေလာင္ကၽြမ္းျပီးမွ ရမဲ့အလင္းကုိ မင္း လုိလားတယ္ဆုိရင္လည္း အဲဒီအေမွာင္ထဲမွာ တစ္ခ်က္ကေလး ေငးၾကည့္လုိက္ပါ မင္းေတြ႔ရဲ႕လား မင္းအတြက္ေလာင္ကၽြမ္းေနတဲ့ ငါ့ဘဝ ေဆြးျမည့္ျပာက် သြားပါေစ... မင္းေက်နက္ဖုိ႔ ငါ့ဘဝကုိ မင္းအတြက္ ေလာင္ကၽြမ္းေပးရက်ိဳး နက္ပါျပီ... အခ်စ္ရယ္... "ေမာင္ရဲဝင္းႏုိင္"

Wednesday, July 17, 2013

မ်က္စိ အားေကာင္းေစေသာ အာဟာရ မ်ား


Photo: မ်က္စိအားေကာင္းေစေသာ အာဟာရမ်ား
Wednesday, July 17, 2013

လူတင္ႏွင့္ ဇီဇန္သင္း
လူတင္ (Leutin)နဲ႔ ဇီဇန္သင္း (Zeaxanthin)တို႔ဟာ ဥအမ်ဳိးမ်ဳိးလိုပဲ 
အစိမ္းေရာင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြ ထဲမွာ ပါဝင္တဲ့ အေရးႀကီး အာဟာရ ဓာတ္ေတြ 
ျဖစ္ၾကပါတယ္။

ေလ့လာမႈ မ်ားစြာအရ လူတင္ဓာတ္နဲ႔ ဇီဇန္သင္း ဓာတ္ေတြဟာ အသက္ႀကီးခ်ိန္မွာ 
ျဖစ္တတ္တဲ့ မက္ကူလာ ယုိယြင္းပ်က္စီးျခင္းနဲ႔ အတြင္းတိမ္ ေရာဂါေတြလို 
နာတာရွည္ မ်က္စိ ေရာဂါေတြရဲ႕ အႏၲရာယ္ကို ေလ်ာ့က် ေစႏုိင္ေၾကာင္း ေလ့လာမႈ 
မ်ားစြာက ဆိုထားပါတယ္။

 ဗီတာမင္ စီ
ဗီတာမင္စီဟာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္နဲ႔ အသီးအႏွံေတြ ထဲမွာ ေတြ႕ရတဲ့ အင္တီ 
ေအာက္ဆီးဒင့္ တစ္မ်ဳိး ျဖစ္ပါတယ္။ သိပၸံနည္းက် ေလ့လာမႈအရ ဗီတာမင္စီဟာ 
အတြင္း တိမ္ေရာဂါ ျဖစ္ႏႈန္း ကို ေလ်ာ့က်ေစၿပီး တျခား အာဟာရဓာတ္ေတြနဲ႔ 
ေရာစားပါက အသက္ႀကီးခ်ိန္မွာ ျဖစ္တတ္တဲ့ မက္ကူလာယုိယြင္း ပ်က္စီးျခင္းနဲ႔ 
အျမင္အာ႐ံု ဆံုး႐ႈံးမႈတို႔ ျဖစ္ႏႈန္းကို ေႏွးေကြး ေစပါတယ္။

ဗီတာမင္ အီး
ဗီတာမင္အီးရဲ႕ အစြမ္းထက္ အင္တီ ေအာက္ဆီးဒင့္ကို အခြံမာသီး၊ အားျဖည့္ 
ေကြကာနဲ႔ ကန္စြန္းဥ ေတြထဲမွာ ေတြ႕ရပါတယ္။ ဗီတာမင္အီးဟာ က်န္းမာတဲ့ 
တစ္သွ်ဴးေတြကို ေခ်ဖ်က္ေပးတဲ့ ဖရီးရယ္ဒီကယ္ေတြေၾကာင့္ မ်က္စိဆဲလ္ေတြ 
ထိခုိက္မႈမရွိေအာင္ ကာကြယ္ေပးပါတယ္။

မရွိမျဖစ္ ဖက္တီးအက္စစ္
ေကာင္းတဲ့အဆီဟာ လူေတြ စားသံုးသင့္တဲ့ အာဟာရထဲမွာ အေရးပါတဲ့ 
အစိတ္အပိုင္းတစ္ခု အေနနဲ႔ ပါဝင္ေနပါတယ္။ အဆီဓာတ္ဟာ နာ့ဗ္ေၾကာစနစ္ရဲ႕ 
စြမ္းေဆာင္အားကို ေကာင္း ေစၿပီး ခုခံအားစနစ္ကို အားေကာင္း ေစပါတယ္။ အိုမီဂါ
 သရီးဖက္တီး အက္စစ္ဟာ အျမင္အာ႐ံု အားေကာင္းေစၿပီး ျမင္လႊာရဲ႕လုပ္ငန္း 
ေဆာင္တာကို ေကာင္းေစပါတယ္။ အိုမီဂါသရီး ဖက္တီးအက္စစ္ရရွိေအာင္ 
ဆယ္လ္မြန္ငါး၊ တူနာငါးနဲ႔ အခြံမာသီး စတာ ေတြကို စားေပးရပါမယ္။

သြပ္ဓာတ္
သြပ္ဓာတ္ဟာ မ်က္စိအတြက္ မရွိမျဖစ္ သတၱဳဓာတ္ တစ္မ်ဳိးျဖစ္ပါတယ္။ သြပ္ဓာတ္ဟာ 
မ်က္လံုးရဲ႕ ေရာင္ျခယ္ဆဲလ္ ျဖစ္တဲ့မယ္လ နင္ထုတ္လုပ္ဖို႔ အလို႔ငွာ 
ဗီတာမင္ေအကို အသည္း ကေန ျမင္လႊာဆီကို ပို႔ေဆာင္ ေပးတဲ့ က႑မွာ ပါဝင္ 
လုပ္ေဆာင္ေနပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ သြပ္ဓာတ္ပါဝင္တဲ့ အာဟာရေတြျဖစ္တဲ့ ကမာေကာင္၊ 
အသား၊ ပုဇြန္လို အခြံမာ ငါး၊ ႏြားႏို႔၊ ေျမပဲ၊ ေရႊဖ႐ံုေစ့၊ ေခ်ာကလက္နဲ႔ 
ဂ်ဳံ စတာေတြကို စားေပး သင့္ပါတယ္။

ေကာင္းမြန္တဲ့ အာဟာရ ဓာတ္ေတြဟာ အသက္ႀကီးျခင္းနဲ႔ ဆက္စပ္ေနတဲ့ မက္ကူလာ 
ယိုယြင္းပ်က္စီးမႈ ျဖစ္ႏႈန္းကို ေလ်ာ့က်ေစတယ္လို႔ မ်က္စိက်န္းမာေရး 
သုေတသနေတြအရ လြန္ခဲ့တဲ့ ႏွစ္ ၂၀ ကတည္းက သိရွိခဲ့ၿပီးပါၿပီ။ ဒါေၾကာင့္ 
မ်က္စိက်န္းမာေရးကို အေလးထား ဂ႐ုစိုက္ဖုိ႔ လိုအပ္ပါတယ္။
Myawady  Newsလူတင္ႏွင့္ ဇီဇန္သင္း
လူတင္ (Leutin)နဲ႔ ဇီဇန္သင္း (Zeaxanthin)တို႔ဟာ ဥအမ်ဳိးမ်ဳိးလိုပဲ အစိမ္းေရာင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြ ထဲမွာ ပါဝင္တဲ့ အေရးႀကီး အာဟာရ ဓာတ္ေတြ ျဖစ္ၾကပါတယ္။

ေလ့လာမႈ မ်ားစြာအရ လူတင္ဓာတ္နဲ႔ ဇီဇန္သင္း ဓာတ္ေတြဟာ အသက္ႀကီးခ်ိန္မွာ ျဖစ္တတ္တဲ့ မက္ကူလာ ယုိယြင္းပ်က္စီးျခင္းနဲ႔ အတြင္းတိမ္ ေရာဂါေတြလို နာတာရွည္ မ်က္စိေရာဂါေတြရဲ႕ အႏၲရာယ္ကိုေလ်ာ့က်ေစႏုိင္ေၾကာင္း ေလ့လာမႈမ်ားစြာက ဆိုထားပါတယ္။

ဗီတာမင္ စီ
ဗီတာမင္စီဟာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္နဲ႔ အသီးအႏွံေတြထဲမွာ ေတြ႕ရတဲ့ အင္တီ ေအာက္ဆီးဒင့္ တစ္မ်ဳိးျဖစ္ပါတယ္။ သိပၸံနည္း က် ေလ့လာမႈအရ ဗီတာမင္စီဟာအတြင္း တိမ္ေရာဂါ ျဖစ္ႏႈန္းကို ေလ်ာ့က်ေစၿပီး တျခားအာဟာရဓာတ္ေတြနဲ႔ ေရာစားပါက အသက္ႀကီးခ်ိန္မွာ ျဖစ္တတ္တဲ့ မက္ကူလာယုိယြင္း ပ်က္စီးျခင္းနဲ႔ အျမင္အာ႐ံု ဆံုး႐ႈံးမႈတို႔ ျဖစ္ႏႈန္းကို ေႏွးေကြး ေစပါတယ္။

ဗီတာမင္ အီး
ဗီတာမင္အီးရဲ႕ အစြမ္းထက္ အင္တီ ေအာက္ဆီးဒင့္ကို အခြံမာသီး၊ အားျဖည့္ ေကြကာနဲ႔ ကန္စြန္းဥ ေတြထဲမွာ ေတြ႕ရပါတယ္။ ဗီတာမင္အီးဟာ က်န္းမာတဲ့ တစ္သွ်ဴးေတြကို ေခ်ဖ်က္ေပးတဲ့ ဖရီးရယ္ဒီကယ္ေတြေၾကာင့္ မ်က္စိဆဲလ္ေတြ ထိခုိက္မႈမရွိေအာင္ ကာကြယ္ေပးပါတယ္။

မရွိမျဖစ္ ဖက္တီးအက္စစ္
ေကာင္းတဲ့အဆီဟာ လူေတြ စားသံုးသင့္တဲ့ အာဟာရထဲမွာ အေရးပါတဲ့ အစိတ္အပိုင္းတစ္ခု အေနနဲ႔ ပါဝင္ေနပါတယ္။ အဆီဓာတ္ ဟာ နာ့ဗ္ေၾကာစနစ္ရဲ႕ စြမ္းေဆာင္အားကို ေကာင္း ေစၿပီး ခုခံအားစနစ္ကို အားေကာင္း ေစပါတယ္။ အိုမီဂါ သရီးဖက္တီး အက္စစ္ဟာ အျမင္အာ႐ံု အားေကာင္းေစၿပီး ျမင္လႊာရဲ႕လုပ္ငန္း ေဆာင္တာကို ေကာင္းေစပါတယ္။ အိုမီဂါသရီး ဖက္တီးအက္စစ္ရရွိေအာင္ ဆယ္လ္မြန္ငါး၊ တူနာငါးနဲ႔ အခြံမာသီး စတာ ေတြကို စားေပးရပါမယ္။

သြပ္ဓာတ္
သြပ္ဓာတ္ဟာ မ်က္စိအတြက္ မရွိမျဖစ္ သတၱဳဓာတ္ တစ္မ်ဳိးျဖစ္ပါတယ္။ သြပ္ဓာတ္ဟာ မ်က္လံုးရဲ႕ ေရာင္ျခယ္ဆဲလ္ ျဖစ္တဲ့မယ္လ နင္ထုတ္လုပ္ဖို႔ အလို႔ငွာ ဗီတာမင္ေအကို အသည္း ကေန ျမင္လႊာဆီကို ပို႔ေဆာင္ ေပးတဲ့ က႑မွာ ပါဝင္ လုပ္ေဆာင္ေနပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ သြပ္ဓာတ္ပါဝင္တဲ့ အာဟာရေတြျဖစ္တဲ့ ကမာေကာင္၊ အသား၊ ပုဇြန္လို အခြံမာ ငါး၊ ႏြားႏို႔၊ ေျမပဲ၊ ေရႊဖ႐ံုေစ့၊ ေခ်ာကလက္နဲ႔ ဂ်ဳံ စတာေတြကို စားေပး သင့္ပါတယ္။

ေကာင္းမြန္တဲ့ အာဟာရ ဓာတ္ေတြဟာ အသက္ႀကီးျခင္းနဲ႔ ဆက္စပ္ေနတဲ့ မက္ကူလာ ယိုယြင္းပ်က္စီးမႈ ျဖစ္ႏႈန္း ကို ေလ်ာ့က်ေစ တယ္လို႔ မ်က္စိက်န္းမာေရး သုေတသနေတြအရ လြန္ခဲ့တဲ့ ႏွစ္ ၂၀ ကတည္းက သိရွိခဲ့ၿပီးပါၿပီ။ ဒါေၾကာင့္ မ်က္စိက်န္းမာေရးကို အေလးထား ဂ႐ုစိုက္ဖုိ႔ လိုအပ္ပါတယ္။

Myawady News

No comments:

Post a Comment

သင့္စိတ္ႏွင့္သင့္ကုိယ္လြတ္လက္စြာေပါက္ကြဲပုိင္ခြင့္ရွိပါတယ္ ဒါေပမဲ့ သင္ေပးသြားတဲ့ Comment ဟာသင့္ရဲ႕စိတ္ထားပါပဲ မိတ္ေဆြ...လာေရာက္အားေပးတဲ့အတြက္ အျမဲေက်းဇူးတင္ေနမွာပါ.....GOOD LUCK...

တင္ျပီးသား post မ်ား

3D