မာလကာသီးတစ္လုံးတြင္ ဗီတာမင္စီမွာ လိေမၼာ္သီးတစ္လုံး၌ ပါရွိသည့္ ဗီတာမင္စီပမာဏထက္ ငါးဆ ခန္႔ပုိမ်ားသည္။ မာလကာသီး၌ ဗီတာမင္စီအျပင္ ေအႏွင့္ ဘီ၊ ကယ္လ္ဆီယမ္၊ ေဖာ့စပရပ္စ္၊ ပုိတက္ ဆီယမ္၊ သံဓာတ္၊ ေဖာလစ္အက္စစ္ႏွင့္ အမွ်င္ဓာတ္တုိ႔ပါ၀င္သည္။
အမ်ားဆုံးပါ၀င္ေသာဓာတ္မ်ားမွာ ဗီတာမင္စီ ၃၀၂ မီလီဂရမ္ႏွင့္ ဗီတာမင္ ေအ ၂၅၀ မီလီဂရမ္တုိ႔ ျဖစ္ၾက သည္။ မာလကာသီးကုိ သီတင္းတစ္ပတ္လွ်င္ ႏွစ္လုံးခန္႔ စားသုံးသြားပါက
ေသြးတုိးက်ဆင္းေစၿပီး ႏွလုံး က်န္းမာေရးကုိ အေထာက္အကူ ျပဳေၾကာင္း အေမရိကန္ သုေတသနပညာရွင္မ်ားက ေျပာၾကားသည္။
မာလကာသီး ပုံမွန္စားသုံးသူမ်ားကုိ ေလ့လာခဲ့ရာ ႏွလုံးေရာဂါျဖစ္ပြားမႈနည္းၿပီး ေသြးႏွင့္ပတ္ သက္ေသာ ေရာဂါမ်ားလည္း အျဖစ္နည္းေၾကာင္း ၎တုိ႔မွ ဆက္လက္ ေျပာၾကား ခဲ့သည္
ျမ၀တီ က်န္းမာေရး
No comments:
Post a Comment
သင့္စိတ္ႏွင့္သင့္ကုိယ္လြတ္လက္စြာေပါက္ကြဲပုိင္ခြင့္ရွိပါတယ္ ဒါေပမဲ့ သင္ေပးသြားတဲ့ Comment ဟာသင့္ရဲ႕စိတ္ထားပါပဲ မိတ္ေဆြ...လာေရာက္အားေပးတဲ့အတြက္ အျမဲေက်းဇူးတင္ေနမွာပါ.....GOOD LUCK...