သူငယ္ခ်င္းတုိ႔ေရ မဂၤလာပါဗ်ာ...

မဂၤလာပါ...ျမန္မာဆုိဒ္မ်ားမွသတင္းႏွင့္ကဗ်ာမ်ားကုိျပန္လည္ေဖာ္ျပထာေသာက်ေနာ္ရဲ့ဆုိဒ္ေလးကုိအားေပးၾကတဲ့မိတ္ေဆြအေပါင္းအားလုံးကုုိအထူးေက်းဇူးတင္ပါတယ္...ခြင့္မေတာင္ဘဲတင္ထားေသာဤကဗ်ာပုိင္ရွင္ဆရာၾကီးမ်ားကုိလဲအထူးေက်းဇူးတင္ရွိပါတယ္ ဆုိဒ္ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားမွျပန္လည္မွ်ေဝထားပါတယ္... ""

MOUSE

ၾကိဳဆုိပါ၏

top up


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ေရႊ ျမန္မာတုိ႔

အမ်ိဳးကုိထိိမခ်ိ႕ေအာင္နာလုိ႔ဒီဆုိဒ္ေပၚမွာဘာသာေရးနဲႏုိင္ငံရဲ႕အေၾကာင္ရာေတြပါလာတဲ့အတြက္သူငယ္ခ်င္းဘေလာ့မိတ္ေဆြမ်ားအားအထူးေတာင္ပန္လုိက္ပါတယ္ ႏုိင္ငံ။ဘာသာ၊သာသနာနဲ႔ လူမ်ိဳးကုိခ်စ္ေသာ... "ေမာင္ရဲဝင္းႏုိင္"

မင္းေက်နက္ဖုိ႔

မင္းကလုိလားေတာ့လည္း ငါ............ ဘာမ်ားတတ္ႏုိင္မွာတဲ့လဲ အခ်စ္ရယ္ ငါ့တစ္ကုိလုံး ေလာင္ကၽြမ္းျပီးမွ ရမဲ့အလင္းကုိ မင္း လုိလားတယ္ဆုိရင္လည္း အဲဒီအေမွာင္ထဲမွာ တစ္ခ်က္ကေလး ေငးၾကည့္လုိက္ပါ မင္းေတြ႔ရဲ႕လား မင္းအတြက္ေလာင္ကၽြမ္းေနတဲ့ ငါ့ဘဝ ေဆြးျမည့္ျပာက် သြားပါေစ... မင္းေက်နက္ဖုိ႔ ငါ့ဘဝကုိ မင္းအတြက္ ေလာင္ကၽြမ္းေပးရက်ိဳး နက္ပါျပီ... အခ်စ္ရယ္... "ေမာင္ရဲဝင္းႏုိင္"

Saturday, June 29, 2013

အသားကင္ဆိုင္မ်ားရႇိ အကင္မ်ား၌ အစာအဆိပ္သင့္မႈ ျဖစ္ေစေသာ E.coli ပိုးေတြ႕ရႇိ


စစ္ေဆးမႈ ျပဳလုပ္ရန္အတြက္ ရန္ကုန္တုိင္းေဒသႀကီး အတြင္းရႇိ လမ္းေဘးအသားကင္ ဆိုင္မ်ားမႇ ၀က္၊ ၾကက္၊ ဆိတ္ အသားကင္ နမူနာ စုစုေပါင္း ၇၅ ခုကို ဓာတ္ခြဲစစ္ေဆးခ့ဲၿပီး E.coli ပိုးမ်ားအနက္ အစာအဆိပ္သင့္မႈကို ျဖစ္ေစသည့္ Verotoxcin V1 ႏႇင့္ V2 ကို ေတြ႕ရႇိခဲ့ျခင္း ျဖစ္သည္။
ၾကက္ႏႇင့္ ၀က္ကင္မ်ားတြင္ စစ္ေဆးေတြ႕ရႇိခဲ့ၿပီး အခ်ဳိ႕၀က္သားကင္မ်ားတြင္ Verotoxcin V1,V2 ႏႇစ္မ်ဳိးလံုး ပါ၀င္ေနေၾကာင္းႏႇင့္ ယင္းပိုးပါ၀င္သည့္ အစားအေသာက္မ်ားကို စားသံုးမိပါက ပ်ဳိ႕ျခင္း၊ အန္ျခင္း၊ အလြန္အမင္း ဗိုက္ရစ္နာျခင္း၊ ၀မ္းသြားျခင္းကို ျဖစ္ေစႏိုင္...

''စစ္ေဆးတဲ့ေနရာမႇာ ၾကက္၊ ၀က္၊ ဆိတ္ အသားကင္နမူနာ ၂၅ ခု ဆီယူၿပီး စစ္ေဆးခဲ့ၿပီး အဲဒီအသားကင္ထဲမႇာ E.coli ပိုးကို ရႇာတယ္။ E.coli ပိုးေတြကို ဓာတ္ခြဲ စစ္ေဆးၾကည့္ေတာ့ Verotoxcin V1 ႏႇင့္ V2 ကို စစ္ေဆးေတြ႕ရႇိခဲ့တယ္။ အဲဒါက လတ္တေလာ အစာအဆိပ္သင့္မႈကို ျဖစ္ေစတယ္။ အခုစစ္ေဆး ေတြ႕ရႇိခဲ့တဲ့ ပိုးေတြက အရမ္းျပင္းထန္တာမ်ဳိး မဟုတ္ေပမယ့္ ျပင္းထန္တဲ့ E.coli ပိုးမ်ဳိးသာ ပါ၀င္ခဲ့မယ္ဆိုရင္ လူကို ေသေစႏိုင္ပါတယ္'' ဟု ဇီ၀အဆိပ္ေဗဒ သုေတသနဌာနခြဲမႇ ေဒါက္တာေသာင္းလႇက ေျပာျပခဲ့သည္။

အဆိုပါ အစာအဆိပ္သင့္မႈကို ျဖစ္ေစသည့္ ပိုးမ်ားကို ၾကက္ႏႇင့္ ၀က္ကင္မ်ားတြင္ စစ္ေဆးေတြ႕ရႇိခဲ့ၿပီး အခ်ဳိ႕၀က္သားကင္မ်ားတြင္ Verotoxcin V1,V2 ႏႇစ္မ်ဳိးလံုး ပါ၀င္ေနေၾကာင္းႏႇင့္ ယင္းပိုးပါ၀င္သည့္ အစားအေသာက္မ်ားကို စားသံုးမိပါက ပ်ဳိ႕ျခင္း၊ အန္ျခင္း၊ အလြန္အမင္း ဗိုက္ရစ္နာျခင္း၊ ၀မ္းသြားျခင္းကို ျဖစ္ေစႏိုင္ေၾကာင္းလည္း သိရသည္။

Eleven Media Group

No comments:

Post a Comment

သင့္စိတ္ႏွင့္သင့္ကုိယ္လြတ္လက္စြာေပါက္ကြဲပုိင္ခြင့္ရွိပါတယ္ ဒါေပမဲ့ သင္ေပးသြားတဲ့ Comment ဟာသင့္ရဲ႕စိတ္ထားပါပဲ မိတ္ေဆြ...လာေရာက္အားေပးတဲ့အတြက္ အျမဲေက်းဇူးတင္ေနမွာပါ.....GOOD LUCK...

တင္ျပီးသား post မ်ား

3D